Lanling hercege – letöltési lehetőségek

22 aug

Reményeim szerint holnap felkerül a Lanling hercege 1. részének magyar felirata. Mivel nekünk kell az időzítést is megcsinálni és a vikiről átmásolgatni a fordítást, így elég nehézkesen megy a dolog. Reménykedem benne, hogy esetleg lesz majd más nyelvből is softsub, amit mi is tudunk hasznosítani.

Ha valakinek megtetszik a sorozat és úgy érzi, hogy szívesen segítene, hogy gyorsabban haladjanak a munkálatok, örömmel várjuk azok jelentkezését, akik vállalnák a felirat időzítését a vikis fordítás alapján.

[Szerk. 2013.08.28.]

Idő közben a feliratozási probléma megszűnt. Már leginkább csak a 720p-s verzióhoz való igazítás okoz nagy többletmunkát.

[Szerk. 2013.10.07.] Sajnálatos módon abbahagyom a 720p-s verzióhoz a felirat átalakítását, mert nagyon felhúzott, hogy a legkedvesebb jeleneteket kivágják belőle. Szóval csak egy verzióban fognak készülni a feliratok.

Addig is néhány letöltési lehetőség azoknak, akik már nagyon várják ezt a csodálatos sorozatot.

Mivel nem tartozik a népszerű kategóriába, így a megfelelő videók beszerzése sem olyan egyszerű, Nem töltik fel a részeket mindenféle méretben és formában. Mi a youtube-ról töltöttük le a nekünk leginkább tetsző verziót, ezek kb. 7-800 MB-os méretűek, viszont állandóan törlik őket, szinte napról napra újabb és újabb lehetőség után kell nézni. A vikin is változik a videó, amivel éppen dolgozunk.

Ami jelenleg (2015.08.03.) működik:

youtube csak ez kantoni, nem mandarin

Sajnos most (2013.10.05) látom, hogy az onlinevideo China már nem működik, ami baj, mert a China Seriesable-n nem minden rész a teljes verzióban van fent. Amelyik rész nem a Mayday dalával kezdődik, vagy már csak az utolsó pár taktus van belőle, ahhoz nem lesz jó a felirat, vagy annak majd át kell időzítenie a feliratot. Ami biztosan jó, az, amit a 4shared-re feltöltök, illetve az asiatorrentsen az a verzió, ahol 1-46-ig az összes rész egy linken fent van: Prince of Lan Ling.

Aki nem akar torrentezni, a youtube-ról viszont le tudja tölteni, annak javaslom, hogy a 兰陵王 címszóval keressen a youtube-on olyan verziót, ami teljes. Azt érdemes figyelni, hogy mindig a 45 perc körüli verzió legyen. Van fent számtalan, csak állandóan változnak.

Aki nem tudja, hogyan lehet a yt-ról letölteni: nagyon egyszerű, csak egy letöltő program kell hozzá. Rengeteg van. Amire talán azt mondják, hogy a legbiztonságosabb, az origó szoftverbázisából tölthető YTD Video Downloader. Ha megtörtént a telepítés és kiválasztottuk a letölteni kívánt videó a yt-on, akkor a böngésző címsorából ki kell másolni a linket (vagy a videó alatt a megosztás gombra kattintani és onnan kimásolni a címet, az még tutibb, a mi esetünkben pl. h ttp://youtu.be/H0v6wVqx-Jw [én most szándékosan betettem egy szünetet a ‘h’ után, hogy a blog ne linkelje be automatikusan a videót]), aztán a YTD program legfelső sorába kell bemásolni (elég a Past URL gombra kattintani és be is másolja). Alatta a Download Quality alatt a Save to melletti ikonra kattintva megadhatunk egy mappát a számítógépen, hogy mindent oda mentsen, amit letöltünk, majd a jobb alsó sarokban a nagy piros download gombra kell kattintani és már el is kezdi tölteni. Arra kell figyelni, hogy állandóan frissíteni kell a programot. Ha felajánlja a frissítés lehetőségét, mindig érdemes rákattintani, mert különben lehet, hogy nem fog sikerülni a letöltés, ez pár hetente aktuális.

Aki semmiképp nem akar yt-ról tölteni, illetve ugye előfordulhat, hogy a sorozat vetítésének végeztével ezek eltűnnek onnan, de valaki később szeretné megnézni, annak folyamatosan feltöltöm a 4shared-re. Itt megtalálhatóak a videók:

feliratok és videók

A D-Addicts és asiatorrents 720p és 540p verzió:

Ezekhez nem jó a feliratom, mert ezek a részek teljesen máshogy vannak vágva, mint a teljes verzió, az elején le van vágva a zene, és közben is ki van vágva több helyen pár másodperc/perc, illetve a részek vége és eleje sem egyforma.

Daniel és Ariel

Ariel és Daniel

Ariel és Daniel 2

9b863f19jw1dt93jegrg9j

35a85edf8db1cb13e4bafbb2dd54564e93584b44

2934349b033b5bb52eda7a5936d3d539b600bc0c

Reklámok

2 hozzászólás to “Lanling hercege – letöltési lehetőségek”

  1. Cila 2013-08-22 - 5:09 du. #

    Köszönet a letöltési lehetőségekért. Nagyon jó, hogy torrentes is van közte. Már töltöm is.

  2. Palló Györgyi 2013-08-23 - 2:38 du. #

    Kedves Dabdi! Hálás köszönet a letöltési lehetőségért és persze a RENGETEG MUNKÁÉRT, amit a fordítással és időzítéssel töltesz. ÉS persze mindazoknak, akik segítenek Neked. Töltöm a torrentet és meg is köszöntem Resinek. Üdv:paggy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: