2015.08.15 A hegyi túra második napja – Day 4

7 Sze

Hajnali 3-kor keltünk. Siettünk, mert ha hajszálnyi is volt az esély, hogy láthassuk a Jiaming-tavat, ahhoz korán kellett indulni. Még csak 2.900 méter körüljártunk, de az egyik srác a csoportból szólt, hogy ő nem jön tovább, mert rosszul van. Szerencsére nálam a nemalvás ellenére nem jelentkeztek a magashegyi betegség tüneti. Előzőleg, még itthon, sokat filóztam rajta, hogy vigyek-e magammal gyógyszert, de aztán a blogok olvasása meggyőzött, hogy több a káros mellékhatása a megelőzésre szánt gyógyszernek, mint a haszna. Sikerült megúszni a dolgot. Kicsit aggódtam, mert a víz alatti nyomást nagyon nem bírom. Max. 4 méterig bírok lemerülni, utána már fáj a fülem. Szóval örülök, hogy a ritkuló levegő másképp hatott rám. Igazából egyáltalán nem éreztem semmit. 🙂

Amikor elindultunk, még lehetett látni a csillagokat. Viszont hiába vártam, hogy felkeljen a nap, a kilátás nem lett jobb. Egyre jobban beborult.

Jiaming 1

A fák fokozatosan egyre kisebbek lettek, ahogy haladtunk felfelé, de sajnos csak erről lehetett megállapítani, hogy már 3.000 méter felett járunk. A csodás látvány elmaradt. Ellenben szakadt az eső és iszonyatosan fújt a szél. Egy-egy szélroham két lépéssel odébb vitt. Ez annyira nem volt vicces a szakadékok szélén.

Jiaming 2 Jiaming 3

Jiaming 4 Jiaming 5

Ennek ellenére egészen sokan mászkáltak a hegyen. Persze ezt nem igazán lehet kiszámítani, hogy olyan magasságban, milyen lesz az idő. Mindenki próbálkozott. Rám továbbra is mindenki úgy nézett, mint valami földönkívülire.

Jiaming 6

Mondjuk hasonlítottam is E.T.-re abban a szerelésben.

Jiaming 7

Aztán végre elértük a Jiaming menedékházat. Ott lepakoltuk a cuccunkat. Kaptunk egy kis meleg tésztát és egy óra pihenőt.

嘉明湖山屋

嘉明湖山屋 Jiaming Lake Hut 3.315 m

Jiaming 9

5 km, 600 m szintemelkedés 4 óra alatt

Jiaming 10

A pihenő után még mindig képesek voltunk reménykedni abban, hogy megláthatjuk a tavat. De az idő csak pocsékabb lett. Azért én vállaltam egy kis kerülővel, hogy felmenjek a Sancha-hegyre. Ezzel kipipálhattam a tajvani 100 magashegy közül egyet.

三叉山 3.496m

Sancha

Ez lett a legjobban sikerült képem a tóról. 嘉明湖 3.315 m A körülötte lévő csodát nem volt szerencsénk felfedezni. Persze jobb, mintha a tájfun miatt egyáltalán nem is sikerült volna elindulni sem.

Jiaming-tó

Jiaming 11

11 km, 600 m szintemelkedés 6 óra alatt

Jiaming 12

Hát ezért kellett olyan korán kelni. Mire visszaértünk, olyan fáradtak voltunk, hogy már a vacsora sem érdekelt. Csak aludni akartam. Akkor végre sikerült.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: