Bu bu jing qing

Feliratok

A Bu bu jing qing步步惊情 a Bu bu jing xin c. sorozat második évada. Ismert még Scarlet Heart 2, illetve Startling Love With Each Step címen is. Szerettem volna ezt is a 35 részes változathoz feliratozni, de nem sikerült hozzá angol softsubot találnom, illetve a 39 részes verziót több helyre töltötték fel, így ahhoz könnyebb hozzájutni. Mivel azonban első ránézésre jobbnak tűnik a 35 részes beégetett angol felirat, mert értelmesebb, másrészt több információt tartalmaz, mert az is le van benne fordítva, ami a másikban nincs, így azt is hozzánézem a fordításkor, és kiegészítem vele. Kivéve, amit meg abból vágtak ki. De ennek meg pocsék az időzítése is… Szóval bonyolult. Emiatt nehézkesebben fogok haladni a szokásosnál is. (Egyelőre még az első részt sem tudom, mikor kerül fel, de gondoltam, jelzem, hogy megpróbálkozom vele.)

Ez a sorozat már a modern időkben játszódik. Szerencsére több színészt sikerült az első évadból átcsábítani ide is, de vannak, akik nekem nagyon hiányoznak.

Szereplők

Ezt egyelőre nem részletezem, legyen meglepetés, kiket láthatunk újra! Természetesen a két főszereplő, az első évad Ruoxija és 4. hercege, itt is kihagyhatatlan. Bőven lesz meglepetés a történetben, a párhuzamokat legtöbbször nagyon jól kitalálták, de be kell vallanom, hogy lesz benne néhány klisé is, ami miatt jól kupán tudnám vágni a forgatókönyvírókat, vagy a rendezőt. Mivel más korban játszódik, a hangulat teljesen más. Röviden ennyi a bevezető.

bu bu 2

Amiért én elkezdtem nézni ezt az egész Bu bu… drámát, az a Mayday – Bu bu  / 步步 – Lépésről lépésre c. dala, ami a 2. évad openingje. Részletesebben a dalszövegről ITT.

Az első évad oldala átkerült a menü Tajvani/Kínai/Japán pontja alá, azon belül is a Kínai szekcióba a Lanling mellé.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: